Skip to main content

VAŽNE INFORMACIJE o izdavanju propusnica

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je Uputu za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, Obrazac potvrde koju poslodavci sami izdaju svojim zaposlenicima za poslove koji su neophodni za funkcioniranje zajednice i Popis kontakata za izdavanje propusnica.

Sve osobe koje imaju prebivalište ili boravište u Istarskoj županiji Zahtjeve upućuju Stožeru civilne zaštite Istarske županije prvenstveno putem sustava e-Propusnice dostupnog na adresi https://epropusnice.gov.hr/

U slučaju da podnositelj zahtjeva nema mogućnosti pristupa sustavu e-propusnice zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na mail adresu Stožera civilne zaštite Istarske županije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na obrascu u prilogu.

U slučaju drugih opravdanih razloga koji nisu navedeni u točci II. Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj (u prilogu), Zahtjev se dostavlja e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stožer Istarske županije će tijekom današnjeg dana uspostaviti telefonsku liniju s brojem 052 352 112 za potrebe izdavanja e-Propusnica za one građane koji nemaju pristup internetu.

Kontakt Ravnateljstva civilne zaštite za dodatne upite u vezi izdavanja e-Propusnica:

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel.: 0800 80 90

  • Obrazac Zahtjeva za ePropusnicu nalazi se na linku: ZAHTJEV za e-Propusnicu
  • Odluka o zabrani napuštanja županija nalazi se na sljedećem linku: Odluka – zabrana napuštanja županija
  • Popis kontakata za izdavanje propusnica nalazi se na linku: Popis kontakata za izdavanje propusnica
  • Primjerak potvrde poslodavca nalazi se na linku: Potvrda poslodavca
  • Uputu za primjenu Odluke možete pročitati ovdje.