Prekid sesije za

Dodirnite ekran za nastavak.

Službeni posjet Istarskog župana Općini Lupoglav

službeno priopćenje ISTARSKE ŽUPANIJE  - KABINETA ŽUPANA

Istarski župan Boris Miletić održao je jučer radni sastanak s načelnikom Općine Lupoglav Frankom Baxom, a na kojem su prisustvovali i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac te predsjednica Općinskog vijeća Nataša Fijamin.

Susret je bio prilika da načelnik Baxa upozna župana s prioritetnim projektima Općine, te da zahvali Županiji na svoj dosadašnjoj suradnji i financijskoj pomoći. Posebno je istaknuo lani dodijeljenih 150 tisuća kuna, što je omogućilo sufinanciranje općinskih projekata, poput nastavka izgradnje kanalizacije, uređenja pješačke staze koja je privukla brojne posjetitelje i provedbe programa šumske pedagogije. Spomenimo i da će se, temeljem Odluke Župana o odabiru programa/projekata ravnomjernog razvitka iz Proračuna Istarske županije za 2022. godinu,  Općini Lupoglav dodijelit 75.000,00 kn za projekt oborinske kanalizacija Semić. Odobren je ukupan iznos koji je i zatražen.

„Hvala na praćenju naših projekata. Svaka pomoć nam je dobrodošla jer smo mali, ali nastojimo koliko god možemo realizirati projekte koji su bitni za naše ljude“, kazao je načelnik.

Govora je bilo i o predstojećim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Istarske županije, a kako je rekao načelnik postoji veliki interes za izgradnju solarnih panela, što zasigurno predstavlja dodatni razvojni potencijal ovog područja.

Župan je podsjetio da je županijska Skupština na posljednjoj sjednici donijela odluku o pokretanju Izmjena i dopuna PP IŽ, koji je donesen 2016. godine.

„Ovom odlukom obuhvatila smo upravo nekoliko sektora od kojih je jedan energetika jer znamo da postoje određena ograničenja u Prostornom planu. Nedavno smo potpisali i sporazum o suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva jer želimo pitanje energetike dugoročno i strateški postaviti na ispravan način. Svi skupa znamo za EU zeleni plan i nužnost napuštanja fosilnih goriva, što je i smjer u kojem mi želimo ići. Osim proizvodnje električne energije iz solarnih elektrana, ispitat ćemo mogućnosti korištenja energije vjetra“, naglasio je župan dodajući kako će sve mogućnosti detaljno razraditi, što je i cilj uspostavljanja partnerstva s FER-om i, za to područje, najstručnijim osobama.

Nadalje, govora je bilo o nastavku izgradnje kanalizacije u naselju Lupoglav; izgradnja zaobilaznice Lupoglava i spojne ceste Lupoglav-Vranja; izgradnji Društvenog doma u Lesišćini; izradi projektne dokumentacije za izgradnju školsko-sportske dvorane Lupoglav te sanaciji Kaštela u Boljunu.

 

Izvor: Službeno priopćenje ISTARSKE ŽUPANIJE  - KABINETA ŽUPANA Istarska županija - službene stranice


Kontakt

 +385 (0) 52 685 022

 +385 (0) 91 268 5022

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacije

Općina Lupoglav, Lupoglav 17
52426 Lupoglav

OIB: 52610588846
IBAN: HR3224020061824600007


Copyright © Općina Lupoglav I website by getim.hr