Prekid sesije za

Dodirnite ekran za nastavak.

Pravo na naknadu za troškove boravka djeteta u predškolskoj ustanovi

Pravo na naknadu za troškove boravka djeteta u predškolskoj ustanovi (za treće i svako sljedeće dijete iz obitelji) uređeno je člankom 42. Odluke o socijalnoj skrbi Općine Lupoglav

Neovisno o ispunjavanju uvjeta iz članka 3. te članaka 9. do 11. Odluke o socijalnoj skrbi Općine Lupoglav, za treće i svako sljedeće dijete iz obitelji, uz uvjet da je dvoje ostale djece predškolske dobi ili se redovno školuju (najdulje do 29. godine života), roditelji djeteta s kojima dijete stanuje, udomitelji, druge fizičke osobe koje zajedno s roditeljima ili umjesto roditelja na temelju odluke suda ostvaruju roditeljsku skrb i druge osobe kojima su roditelji privremeno povjerili ostvarivanje roditeljske skrbi nad djetetom sukladno odredbama Obiteljskog zakona, imaju pravo na naknadu u visini od 75% troškova boravka djeteta u predškolskoj ustanovi.

Naknada iz prethodnog stavka dodijeliti će se roditeljima koji žive s djetetom na području Općine, ako dijete ima prijavljeno prebivalište na području Općine te jedan od roditelja prijavljeno prebivalište na području Općine najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva za ostvarivanje tog prava.

Pravo na naknadu za troškove boravka djeteta u predškolskoj ustanovi i način isplate utvrđuje Odjel svojim rješenjem.

docxZahtjev za ostvarivanje prava na naknadu za troškove boravka djeteta u DV 3+


 Pravo na naknadu za troškove boravka djeteta u predškolskoj ustavi (u punom 100% iznosu) uređeno je člankom 30. Odluke o socijalnoj skrbi Općine Lupoglav.

Pravo na naknadu za troškove boravka djeteta u predškolskoj ustanovi u punom (100%) iznosu, može ostvariti roditelj djeteta s kojim dijete stanuje, udomitelj, druga fizička osoba koja zajedno s roditeljima ili umjesto roditelja na temelju odluke suda ostvaruje roditeljsku skrb i druge osobe kojima su roditelji privremeno povjerili ostvarivanje roditeljske skrbi nad djetetom sukladno odredbama Obiteljskog zakona, koje ispunjavaju jedan od ovih uvjeta: socijalni uvjet, uvjet prihoda, posebni uvjet iz članka 11. alineje 3., 4. ili 5. Odluke o socijalnoj skrbi Općine Lupoglav.

Pravo na naknadu za troškove boravka djeteta u predškolskoj ustanovi i način isplate utvrđuje Odjel svojim rješenjem.

docxZahtjev za ostvarivanje prava na naknadu za troškove boravka djeteta u DV 100%


Kontakt

 +385 (0) 52 685 022

 +385 (0) 91 268 5022

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacije

Općina Lupoglav, Lupoglav 17
52426 Lupoglav

OIB: 52610588846
IBAN: HR3224020061824600007


Copyright © Općina Lupoglav I website by getim.hr