Skip to main content

Procjena štete od suše na području općine Lupoglav

O B A V I J E S T

Uslijed izuzetno nepovoljne hidrološke situacije te dugog razdoblja bez padalina, što je prouzročilo dugotrajnu sušu na području Istarske županije, istarski župan Boris Miletić pokrenuo je proceduru utvrđivanja uvjeta za proglašenje prirodne nepogode.

Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače na području Općine Lupoglav koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, da dostave podatke o nastaloj šteti.

Mogućnost dostave podataka o nastaloj šteti još uvijek ne znači da je prirodna nepogoda proglašena, ali će temeljem prikupljenih podataka Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Općine Lupoglav procijeniti visinu štete, utvrditi postoje li uvjeti za proglašenje prirodne nepogode te ukoliko postoje, izvijestiti Općinskog načelnika koji će sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“, broj 16/19.) županu Istarske županije predložiti proglašenje prirodne nepogode.

Prirodna nepogoda može se proglasiti ako je vrijednost ukupne izravne štete najmanje 20% vrijednosti izvornih prihoda Općine Lupoglav za prethodnu godinu ili ako je prirod (rod) umanjen najmanje 30% prethodnog trogodišnjeg prosjeka na području Općine Lupoglav ili ako je nepogoda umanjila vrijednost imovine na području Općine Lupoglav najmanje 30%.

Podaci o nastaloj šteti podnose se na obrascu, koji se može preuzeti ovdje ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lupoglav.

docxObrazac prijave štete.docx

 

Ispunjeni i potpisani obrazac moguće je dostaviti poštom, elektronskom poštom ili osobno. Prijave nastale štete podnose se od 13. rujna do 20. rujna 2022. godine na sljedeće adrese: 

Poštom: Općina Lupoglav, Jedinstveni upravni odjel, Lupoglav 17, 52426 Lupoglav

E-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osobni dolazak: Svakim radnim danom od 8:00 do14:00 sati