Skip to main content

Rekreativni biciklistički maraton Istria300 2022. (8. listopada 2022.)

Informacija o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja međunarodnog rekreativnog biciklističkog maratona Istria300

Istarskim će se cestama dana 8. listopada 2022. godine voziti drugi po redu međunarodni rekreativni cestovni biciklistički maraton Istria300 koji je i prošle godine bio jedan od najvećih sportskih događaja u Istri.

Organizaciju utrke potpisuje tvrtka Bike Triangle d.o.o. iz Pule.

Start i cilj ovog cestovnog biciklističkog maratona bit će u Gradu Poreču, a na kojem će ove godine nastupiti oko 1.500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Osim same utrke, manifestacija Istria300 bit će popraćena četverodnevnim programom od 6. do 9. listopada 2022. s brojnim aktivnostima i programima.

Biciklisti na dan utrke startaju u 7:00 sati s glavnog gradskog trga u Poreču, a koncept maratona je zasnovan na 3 utrke različite dužine koje startaju istovremeno te će na dan utrke biciklisti samostalno moći odlučiti koju će od 3 predložene trase (155, 235 i 300 km) odvoziti i to odlukom na licu mjestu u mjestima račvanja utrka, uz poštivanje vremenskog limita.

Prilikom organizacije samog događanja organizator je izradio prometni elaborat kako bi se osigurala protočnost prometa i što manje zastoja na prometnicama toga dana. Obzirom na kompleksnost same organizacije i potrebe osiguranja visokog stupnja sigurnosti za sve sudionike u prometu, pojedine dionice javnih cesta kojima utrka prolazi tog će dana biti djelomično ili u potpunosti zatvorene te će se promet odvijati prema posebnoj prometnoj regulaciji koju će koordinirati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora. Vozila će se na većini dionica propuštati u smjeru odvijanja utrke ili preko same trase ovog biciklističkog maratona, no pojedinim će dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati.

Više o posebnoj prometoj regulaciji toga dana pogledajte u pdfInformaciji o privremenoj regulaciji prometa.

Sve o međunarodnom rekreativnom biciklističkom maratonu Istria300 pogledajte na poveznici https://www.istria300.com/hr/ .